Train de trainer Interactief voorlezen

De train de trainer Interactief voorlezen is bedoeld voor onderwijsadviseurs jonge kind, trainers van VVE programma's, docenten ROC of Pabo, bibliotheekspecialisten, intern begeleiders van kinderopvang/peuterspeelzaalwerk/basisscholen.

Interactief voorlezen


Samen naar plaatjes kijken en verhaaltjes lezen, dat is leuk én leerzaam. Baby’s hebben er al baat bij hebben als ze worden voorgelezen. En de woordenschat van kleuters neemt toe, juist door interactief voorlezen. Interactief voorlezen zorgt voor leesplezier en draagt bij aan de brede ontwikkeling van kinderen.

Wil je aan de slag met interactief voorlezen? Of lees je al interactief voor en wil je méér weten? Haal dan nu je inspiratie uit het boek ‘Interactief voorlezen met baby’s, dreumesen, peuters en kleuters’. Dit boek is ontstaan uit de unieke samenwerking tussen de Rolf groep en Delubas en laat je zien hoe lezen, doen en spelen samen komen.

Voor Piramide-gebruikers biedt ‘Interactief Voorlezen met baby’s, dreumesen, peuters en kleuters’ naast veel herkenbaarheid óók veel nieuws. Zoals nieuwe complete prentenboekuitwerkingen waar je direct mee aan de slag kunt. Of de ‘doe het zelf’-component, met tips om zelf prentenboekuitwerkingen te maken. Maar het boek is ook zonder de Piramide-aanpak te gebruiken, waardoor pedagogisch medewerkers, peuterleidsters, gastouders, leerkrachten en voorleescoördinatoren er direct mee aan de slag kunnen. Meer informatie vind je ook op www.interactiefvoorlezen.nl

Train de trainer Interactief voorlezen

Wil je nog meer kennis en ervaring opdoen rond interactief voorlezen? Wordt gecertificeerd trainer van het handboek en verzorg zowel workshops als een dagdeel training bij het handboek Interactief voorlezen.
Als gecertificeerd trainer kun je officiële certificaten voor deelnemers aanvragen bij Cito. Meer weten? Kijk bij scholingsaanbod Piramide.