Veel gestelde vragen

Heb jij een vraag? Bekijk dan hieronder of wij deze al kunnen beantwoorden! Zo niet? Vergeet dan niet een mailtje te sturen naar: info@piramidemethode.nl

De Kinderwagen

Algemene vragen

 • Wat is Piramide?

  Piramide biedt een speelse educatieve aanpak voor alle kinderen van nul tot zeven jaar. Piramide is toegesneden op alle kinderen, variërend van kinderen met een ontwikkelingsachterstand tot en met kinderen die voorop lopen. Door de lange doorloop haal je maximaal rendement uit de methode en ben je gegarandeerd van een doorgaande educatieve lijn. De methode stimuleert jonge kinderen op een speelse manier in hun ontwikkeling. Door een slimme combinatie van activiteiten krijgen ze in een veilige omgeving grip op de wereld. Zo biedt Piramide elk kind de kans om zich optimaal te ontwikkelen.

 • Voldoet Piramide aan de eisen van de Wet OKE?

  Ja, Piramide voldoet als VVE- programma aan alle eisen die de wet stelt en het is uitermate geschikt voor het gebruik in kinderopvang. Piramide is een erkend VVE programma en te vinden in de landelijke databank van het NJI. Daarnaast is Piramide genoemd als Kansrijke Start interventie, te vinden in de interventiedatabase van loketgezondleven.nl, van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

 • Hoe kan ik Piramide inzetten bij kinderen met een achterstand?

  Om gunstige effecten bij doelgroepkinderen te kunnen opleveren, moeten de condities waaronder met Piramide gewerkt wordt, aan bepaalde criteria voldoen. Deze condities hebben betrekking op het percentage doelgroepkinderen, het aantal dagdelen aanwezigheid, inzet van tutoring, groepsgrootte en training en coaching tijdens de implementatie van Piramide.

 • Voor welke doelgroep/ leeftijd is Piramide geschikt?

  Piramide is geschikt voor alle kinderen van 0 tot 7 jaar: baby’s en dreumesen, peuters, groep 1 en groep 2.

Advies

 • Als organisatie willen wij graag persoonlijk advies over Piramide. Hoe vragen wij dit aan?

  Wat fijn, dat je geïnteresseerd bent in Piramide! Je mag jouw vraag mailen naar info@piramidemethode.nl, wij nemen dan zo snel mogelijk contact op.

 • Is het mogelijk om een zichtzending te ontvangen?

  Wij hebben geen zichtzending voor Piramide Digitaal. Wel kan je op twee andere manieren kennismaken met Piramide Digitaal. Je kan je inschrijven voor de webinar, waarbij we je in een uur helemaal meenemen in Piramide Digitaal óf je vraagt een persoonlijke afspraak via Teams aan, zodat een adviseur al jullie vragen gelijk kan beantwoorden én alles van Piramide kan laten zien. Mail dan naar info@piramidemethode.nl.

 • Is het mogelijk om Piramide Digitaal een tijdje uit te proberen?

  Na het bekijken van de webinar of een persoonlijke afspraak is het mogelijk om Piramide Digitaal een korte periode uit te proberen. Je kan een proeflicentie aanvragen bij onze adviseurs of aanvragen via info@piramidemethode.nl.

  Na de proefperiode evalueert onze adviseur samen met jullie je ervaringen.

Bestellen

 • Wat zijn de kosten van Piramide Digitaal?

  Voor de kosten van de jaarlicentie en materialen verwijzen wij graag naar onze website:

  Piramide Digitaal – Piramidemethode

  Bij Piramide Digitaal hoort een verplichte starttraining voor alle medewerkers, dit is een e-learning en kost 35 euro p.p. Bij Piramide Digitaal horen nieuwe basismaterialen zoals nieuwe dagritmekaarten, groepsmanagementkaarten, een kiesbord etc. Maar ook allerlei ontwikkelingsmateriaal. Producten en prijzen zijn tevens opgenomen in het bestelformulier.

 • Hoe bestellen wij Piramide Digitaal?

  Je bestelt Piramide Digitaal via dit formulier.

 • Wij weten niet zo goed wat we moeten bestellen, is er iemand die ons kan adviseren?

  Eén van onze adviseurs denkt graag met jullie mee! Neem contact op via info@piramidemethode.nl

 • Welke Piramide-producten zijn er voor kinderdagverblijven?

  Piramide is goed te gebruiken voor alle kinderen van 0 tot 4 jaar en is geschikt voor alle groepen, ongeacht de samenstelling. Voor een overzicht van Piramide- producten ga je naar onze website.

 • Onze organisatie wil graag een offerte, is dit mogelijk?

  Wij stellen geheel aansluitend bij jullie behoefte een offerte op. Een adviseur neemt graag contact op om het één en ander door te spreken, zodat de offerte in goede orde opgesteld kan worden. Mail voor contact naar info@piramidemethode.nl

Technisch

 • Er wordt om een code gevraagd in de app?

  De code is 1331. Deze code voorkomt dat de kinderen vanuit de Ontdekplaten naar de Planner gaan.

   

 • Mijn wachtwoord werkt niet meer?

  Bij het inlogscherm staat ‘wachtwoord’ vergeten. Als je hier op klikt kun je zelf een nieuw wachtwoord aanmaken. Je wachtwoord van de app kun je wijzigen door op internet te surfen naar deze site:

  https://app.piramidedigitaal.nl/password/reset. Zodra je dat gedaan hebt, kan je in de app weer aan de slag door in te loggen met je wachtwoord en mailadres.

 • Ik heb geen welkomstmail gehad?

  Als de beheerder jou heeft toegevoegd krijg je automatisch een mail waarmee je kan inloggen in de app. Heb je deze niet ontvangen hebben, kijk dan in de Spam box . Kan je deze mail niet vinden?
  Dat is niet erg! Je kan de app opzoeken op jouw device. Download deze via de Store. Log in met het mailadres wat de beheerder heeft aangemaakt in de beheertool. Je maakt een nieuw wachtwoord aan door op ‘wachtwoord vergeten’ te klikken. Piramide Digitaal.

  Lukt dit niet? Check dan even bij jou Piramide Digitaal beheerder of je al als gebruiker bent aangemaakt en aan de juiste groep bent gekoppeld.

 • Ik kan de app niet downloaden op mijn device? Ik kan niet in de app store? Ik zie de app Piramide Digitaal niet in de app store?

  Waarschijnlijk wordt jullie netwerk beheerd door een externe partij/ IT leverancier. Deze netwerkbeheerder heeft vanwege veiligheidsoverwegingen een blokkade gezet op apps en slechts een paar apps zijn toegestaan om te downloaden. Piramide Digitaal is een veilige app. Neem contact op met je netwerkbeheerder, zodat zij de app openzetten en jij de app kan installeren.

 • Wat houdt een ‘Beheerder Piramide Digitaal in’?

  Iemand binnen jouw organisatie wordt aangewezen als ‘beheerder’ van Piramide Digitaal. Deze beheerder maakt de groepen aan, voegt medewerkers toe en zorgt ervoor dat ieder jaar de groepen worden toegevoegd aan het nieuwe schooljaar. Er is een uitgebreide handleiding beschikbaar voor de beheerder.

  Vanuit een school kan bijvoorbeeld een intern begeleider, bouwcoördinator onderbouw, VVE coördinator, unitleider of intern Piramide- trainer aangewezen worden als beheerder. Vanuit de kinderopvang kan bijvoorbeeld een manager, pedagogisch beleidsmedewerker, pedagogisch coach of interne Piramide- trainer aangewezen worden als beheerder.

 • Heb ik een ICT-er nodig om Piramide Digitaal te installeren?

  De installatie is eenvoudig. Iemand binnen jouw organisatie wordt aangewezen als ‘beheerder’ van Piramide Digitaal. Deze beheerder maakt de groepen aan, voegt medewerkers toe en zorgt ervoor dat ieder jaar de groepen worden toegevoegd aan het nieuwe schooljaar. Er is een uitgebreide handleiding beschikbaar voor de beheerder. Werkt jullie organisatie samen met een ICT- leverancier die het ICT beheer voor jullie organisatie verzorgt neem dan even contact op met deze leverancier.

 • Op welke devices werkt Piramide Digitaal?

  De app werkt op bijna alle soorten devices. Er zijn een paar uitzonderingen:

  • Het besturingssysteem van een iMac of Macbook, macOS, ondersteunt de app Piramide niet. Het werkt wél op een iPad, met besturingssysteem iOS.
  • Chromebooks, met besturingssysteem Android en Google ondersteuning (ChromeOS) werken meestal wel, hoewel dit niet altijd gegarandeerd kan worden. Recente versies en apparatuur werken het best.

  Minimale systeemeisen app Piramide

  • Recente versies van onderstaande besturingssystemen worden ondersteund.
  • iOS: iOS versie 14 of hoger
  • Android 8.1 of hoger
  • Windows 10 en 11
  • Chromebook: met Android en Google ondersteuning, recente versie en apparatuur werkt het best. Vanwege de omvang van de app en mogelijkheden van het besturingssysteem wordt de werking op oudere apparaten niet gegarandeerd.
  • Digiborden: werken meestal met Windows, dus Windows 10 en 11.
  • CTouch borden: uitsluitend met recente apparatuur.
 • Hoe installeer ik de app Piramide Digitaal?

  Voor het downloaden van de app ga je naar de Store op jouw device en zoek je op Piramide Digitaal.

  Inloggen kan pas als de Piramide Digitaal beheerder van jouw organisatie, jouw naam heeft toegevoegd als gebruiker en heeft gekoppeld aan de juiste groep.

 • Het updaten van Piramide Digitaal lukt niet?

  Heb je de pop-up van de laatste update gemist? Ga naar de Store en zoek de app op. Dan zie je het knopje openen en daaronder bijwerken.

 • Hoe kan ik als pedagogisch medewerker of leerkracht inloggen in Piramide Digitaal?

  Iemand vanuit jouw organisatie is aangewezen als beheerder van Piramide Digitaal.

  Deze beheerder voegt personen toe aan Piramide Digitaal. Je ontvangt vervolgens automatisch een uitnodigingsmail waarmee je een wachtwoord kan aanmaken in de beheeromgeving. Heb je deze mail niet ontvangen? Geen probleem. Ga direct naar de app, vul het mailadres in wat bij jouw beheerder bekend is en klik ‘wachtwoord vergeten’ aan. Maak een nieuw wachtwoord aan en log in via de app.

 • Ik kan niet inloggen?

  • Check bij jouw Piramide digitaal beheerder of je wel als gebruiker bent aangemaakt?
  • Ben je wel aan een groep/ klas gekoppeld?
  • Log je in met het mailadres wat de beheerder heeft gebruikt om jou aan te maken in de beheertool.
  • Is dit alles voor elkaar en kun je nog steeds niet inloggen? De Piramide Digitaal beheerder kan dan per mail contact met ons opnemen, info@piramidemethode.nl

Materiaal bij Piramide