Wil jij vooruit in je vak? Volg de FCB-erkende training tot pedagogisch beleidsmedewerker Elke organisatie in de kinderopvang moet een pedagogisch beleidsmedewerker in dienst hebben. Dat is wettelijk verplicht. Met deze blended learning, erkend door FCB – het arbeidsmarktfonds voor kinderopvang, sociaal werk en jeugdzorg – heb je snel inzicht in de strategie en het management van jouw kinderopvangorganisatie.

Inhoud:

De uitgangspunten van deze blended learning zijn de primaire taken van de pedagogisch beleidsmedewerker:
  1. Het ontwikkelen en invoeren van het pedagogisch beleid.
  2. Het coachen van pedagogisch medewerkers bij hun werkzaamheden.
Naast de online lessen voer je vier opdrachten uit op een locatie (kinderopvang) waarin je inzoomt op de missie en visie van een organisatie. Je gaat aan de gang met het pedagogisch beleids- en werkplan en je voert bij een van je collega’s een observatieopdracht uit. Je sluit de blended learning af met een persoonlijk coaching gesprek. De totale studiebelasting is 36 uur.

Programma:

Deel 1: Missie en visie. Deel 2: Pedagogisch beleidsplan. Deel 3: Interactie en observeren. Na deze blended learning ben je in staat pedagogisch beleid te ontwikkelen en in te voeren én kun je pedagogisch medewerkers coachen bij hun werkzaamheden. Tip: combineer deze training met de training Professioneel Pedagogisch Coach, zodat je als beleidsmedewerker én professioneel coach het management optimaal kunt ondersteunen!

Extra informatie:

  • Niveau: Vervolgtraining
  • Soort training: Blended Learning
  • Duur: 36 uur verdeeld over: 3 delen, 1 persoonlijk coaching gesprek en huiswerkopdrachten
  • Locatie: Online
  • Cursusdata: In overleg
  • Aanbieder: de Rolf groep