FCB-erkende, vierdaagse training tot gecertificeerd pedagogisch coach. Wil jij je inzetten om het pedagogisch handelen van je collega’s in de kinderopvang verder te professionaliseren? Met deze diepgaande, vierdaagse training ontwikkel je je tot pedagogisch coach en kun je na afloop gecertificeerd aan de slag.

Inhoud:

Door in de praktijk coaching instrumenten en -technieken te oefenen en hierop te reflecteren, leer je wat jouw sterke punten zijn en welke vaardigheden je nog kunt ontwikkelen. We maken de vertaling van theorie naar praktijk, waardoor jij in je professionaliteit als coach zal groeien. Tijdens de training maak je gebruik van de online assessment tool ‘Van beeld naar beter / PIVA’. Met dit instrument krijg je inzicht in de vaardigheden en groeimogelijkheden van pedagogisch medewerkers. Aan de hand van 10 onderwerpen maak jij samen met hen inzichtelijk welke actiepunten in het persoonlijke ontwikkelplan opgenomen worden. Dit is het uitgangspunt van de coaching. De rapportage geeft inzicht in de resultaten van je organisatie. Deze branche-erkende training wordt afgerond met een FCB-erkend certificaat op het terrein van coaching.

Programma:

  • Dag 1: Ken jezelf; Contact en communicatie
  • Dag 2: Ken je coach; Omgaan met belemmeringen
  • Dag 3: Stimuleren tot beweging
  • Dag 4: Plannen maken, de wereld in als coach!
Na deze training ben je in staat en bevoegd om de pedagogisch medewerkers binnen jouw kinderopvangorganisatie te coachen bij hun werkzaamheden. Tip: combineer deze training met de e-learning Professioneel Pedagogisch Beleidsmedewerker, zodat je als coach én beleidsmedewerker het management optimaal kunt ondersteunen!

Extra informatie: